Skip to content

Culinair op reis

De culinaire reis van LemonTree is de perfecte manier om de typische smaken en geuren van de Italiaanse keuken en cultuur te ontdekken. Tijdens deze reis leer je van alles over de culinaire tradities en gewoonten van Toscane.

italiaans-eten

Culinair op reis

Hoe lijkt het jou om in Toscane culinair op reis te gaan? Om in de prachtige omgeving wijn te proeven en samen met een kok typisch Italiaanse gerechten te bereiden en daarna met een gezelschap te genieten van de gerechten, van de wijn en van elkaar? Goede gesprekken voeren en genieten van de rust en de warmte van dit betoverende stukje Italië tijdens je verblijf in een authentieke Italiaanse villa?

De culinaire reis van LemonTree is dé perfecte manier om de typische smaken en geuren van de Italiaanse keuken en cultuur te ontdekken. Je leert over de culinaire tradities en gewoonten van Toscane. Je ziet hoe lokale mensen inkopen doen voor hun maaltijden en je bezoekt met ons wijngaarden, olijfgaarden en de stad Lucca om te zien hoe producten worden gemaakt en verkocht.

Genieten van Toscane

Tijdens de culinaire reis nemen we je mee in de mooie omgeving, koken we met een Italiaanse kok en bezoeken we lokale restaurants. We nemen deel aan proeverijen van lokale gerechten, heerlijke wijnen en die specifieke Italiaanse olijfolie. Je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag om te koken met die lokale producten en ingrediënten. Hierdoor kun je de lokale Italiaanse producten en gerechten nog beter begrijpen, ervaren en proeven. Zo beleven we Toscane optimaal!

De schitterende Toscaanse villa waar je verblijft leent zich voor heerlijk uitrusten, ontspannen en loslaten van de dagelijkse drukte. We zitten in Lucca, tussen Pisa en Florence. Dat is maar 20 kilometer van de zee en midden in het mooie Toscane! Er is bij de villa een zwembad en een mooie tuin. In de omgeving zijn tal van bezienswaardigheden en (wandel)routes.

pasta-maken
pizza-maken-workshop

PLAN JOUW CULINAIRE REIS

Ervaar bij LemonTree de gastvrijheid van dit unieke stukje Italië en geniet van de ontspannen sfeer. Deze culinaire reis staat garant voor eindeloos genieten en geïnspireerd raken om ook thuis de gerechten te maken en je favoriete wijn te proeven. Zo houd je het Toscane-gevoel vast!

Je kunt deze manier van verblijven bij LemonTree combineren met één van de andere LemonTree programma’s, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor gewoon een lekker lang-weekend genieten van de omgeving en deze culinaire reis. Op vastgestelde weekenden organiseren we deze culinaire reis bij LemonTree.

Ga je mee?  
Donderdag 8 t/m zondag 11 augustus 2024
Donderdag 3 t/m zondag 6 oktober 2024

PROGRAMMA

Dag 1
Na een korte vliegreis halen we je op van het vliegveld in Pisa en nemen we je mee naar de prachtige, authentieke villa in de omgeving van Lucca.  Afhankelijk van het tijdstip waarop je aankomt kun je nog aanschuiven voor een heerlijke lunch. Daarna heb je voldoende tijd om je koffer uit te pakken en even lekker bij te komen in de mooie tuin van de villa. Om elkaar beter te leren kennen maken we ’s middags samen een heerlijke Tiramisu. De rest van de avond kunnen we achterover leunen en genieten, want Paola kookt voor ons.  

Dag 2
Na het ontbijt gaan we op pad. Deze dag staat in het teken van olijven en wijn. We kijken mee naar het proces van olijven plukken tot aan persen. Ook het proces van de Toscaanse wijn gaan we beleven. Een heerlijke uitgebreide wijnproeverij met lunch staat daarna voor ons klaar. Gelukkig hoeven we na al die wijn niet meer zelf te koken, want we mogen vanavond aanschuiven bij het diner in de villa. De rest van de avond is vrij in te vullen; natafelen met elkaar, je even terugtrekken of op tijd naar bed? Dat bepaal je helemaal zelf. 

Dag 3
Ook vandaag gaan we na het ontbijt weer op pad. Deze dag staat in het teken van de Toscaanse cultuur. We gaan de stad Lucca in waar je op eigen gelegenheid de stad kunt ontdekken, maar ook kan deelnemen aan de stadswandeling. Hierbij mag het beklimmen van de beroemde toren Guinigi natuurlijk niet ontbreken. Tussen de middag lunchen we onder het genot van wijn op het bekende stadsplein Piazza dell‘ Anfiteatro. Na de lunch gaan we terug naar de villa. Paola ontvangt ons met wijn en bijpassende Italiaanse hapjes. Vanavond gaan we aan de slag om gezamenlijk het diner te bereiden. Samen met Paola koken we typisch Italiaans en leren we de geheimen van de Italiaanse keuken. Dit is alweer de laatste avond en ook deze mag je zelf invullen; alvast je koffer inpakken, op tijd naar bed of juist genieten van de laatste lange avond van deze fijne reis. 

Dag 4
Vandaag is de dag van vertrek en hebben we dus geen programma. We ontbijten voor de laatste keer gezamenlijk en dan is het tijd om de villa te verlaten. We zorgen dat je op tijd op het vliegveld in Pisa komt voor je terugreis. Vlieg je pas later op de dag? Dan kan je ervoor kiezen om je door ons af te laten zetten in het centrum van Pisa en de stad nog te bezoeken.  

Inclusief 

  • Verblijf in een één- of tweepersoonskamer in een authentieke Toscaanse villa met prachtige tuin en zwembad 
  • Elke dag ontbijt, lunch en diner 
  • Alle drankjes en snacks in de villa 
  • Transfer van en naar het vliegveld en vervoer ter plaatse 
  • Alle uitjes van wijnproeverij tot entree voor het beklimmen van de Guinigi toren 

Exclusief 

  • Retourvlucht Pisa 
  • Reis- en annuleringsverzekering 

 

€799,- o.b.v. een gedeelde kamer

(éénpersoons-kamer op aanvraag) 

 

lemontree_logo

Contact

T: +31(0) 6 30 80 13 47
info@lemontree-events.nl

Kantoor nederland

Klooster 5A
7741 NB Coevorden

Privacyverklaring
© LemonTree Events

Website door Meer dan Online